Zaterdagmorgen 15 april ging de wekker erg vroeg. Om 5.45 uur verzamelden wij ons bij Landgoed Sandwijck in de Bilt. We deden daar een vroege vogelwandeling onder leiding van 2 gidsen van IVN.

Toen we aankwamen was het nog stil. De vogels sliepen nog. Heel langzaam barstte het vogelconcert los. Het roodborstje begon, daarna volgden de merel en zanglijster.

We hebben heel wat vogels voorbij horen komen. We mochten allemaal even door de telescoop kijken om de groene specht te bewonderen. Leuk om zo met ervaren vogelaars op pad te zijn!

Ook zagen we nog 2 reeën en een aantal hazen. Gids Jaap legde ons uit hoe een broedhoop voor ringslangen gemaakt werd. Er waren ook 3 kinderen bij. Zij waren erg geïnteresseerd in wat de gidsen allemaal te vertellen hadden.

Op het terrein staat ook een folly. Dat is een gebouwtje dat geen functie heeft maar allerlei details heeft die je eigenlijk voor de gek houden. We hebben ook verschillende stinzenplanten gezien zoals sleutelbloem, sterhyacint en kievitsbloem.

Om 8.00 uur waren we weer bij het begin van de route. Sommigen zijn na een kopje koffie of thee met iets lekkers weer hun eigen weg gegaan. De meesten vertrokken naar de Zuiderkapel voor een geweldig verzorgd ontbijt. Heerlijk om even op te warmen en nog even gezellig na te praten. Al met al een geslaagde actie!